Lahemaa Militaarpärandi päevade videosalvestused / Video recordings of Lahemaa Military Heritage Days

Kõik Lahemaa militaarpärandi päevade jututoad ja ekskursioonid filmiti üles ja on nüüd viimaks Youtube’is vabalt järele vaadatavad. Soovitame soojalt! Laiemat külma sõja tausta avab Kaarel Piirimäe, Robert Treufeldt räägib Suurpea-Hara kompleksist lähemalt, Tarvi Velström räägib Hara sadama arendamisest ning MTÜ Parim Paik Suurpeal! fantastilised naised Asta Kivi, Õnne Arba ja Anneli Lamonova maalivad meie ette värvikaid mälupilte sõjaväeosast, siis kui see oli veel tulvil inimestest ja defitsiitsest kaubast. Aleksandr Zaitsev räägib kõigest sellest, mis jääb Hara lahel vee alla. Tasub vaadata, kui teid huvitab, milleks kõigeks on hea ajakiri Ogonjok, miks Reet Linna nuttis, mida tegid piiritsooni rikkujad kartsas, kes külastas Lahemaad salaja Moskva olümpiamängude ajal, kuidas nõukogude piirivalve aitas tulevasi eesti piirivalvureid ja milliseid Lenineid maalisid sõjaväes kuulsad Eesti kunstnikud. Aga see ei ole veel kõik!

Youtube playlist Lahemaa militaarpärandi päevadest 2020/ From Lahemaa Military Heritage Days 2020. Videos: Imre Annus, OÜ Lõunameedia

The video recordings from the Lahemaa military heritage days are finally online for everybody to look and listen. Three days cover a variety of topics from the general outline of the defense systems during the Cold War, the infrastructures of the Hara-Suurpea complex, but also everyday life in the border restriction zone. Most of videos are in Estonian, with the exception of the talk by Aleksandr Zaitsev, the diver who worked at the bottom of Hara Bay, who speaks in Russian.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s